Помните ли Максим Сапожков? Високият 220 сантиметра руски диагонал, който през

...
Помните ли Максим Сапожков? Високият 220 сантиметра руски диагонал, който през
Коментари Харесай

Къде ще играе Максим Сапожков през новия сезон?

Помните ли Максим Сапожков? 

Високият 220 сантиметра съветски диагонал, който през сезон 2020/2021 направи страховит сезон с екипа на Монтана Волей в родната efbet Супер Волей?

Юношата на Локомотив (Новосибирск), който израстна под вещото управление на българския експерт Георги Петров, стартира сезона в родни клуб, а по-късно мина в италианския Верона Волей, който е воден от Радостин Стойчев.

В Суперлигата на Италия 22-годишният Максим Сапожков разпростра чудесно своите качества и все още е водач в класацията за изпълнители с 253 точки (53% успеваемост в атака), колкото има и турският национал Азис Лагумджия от Модена. Освен това Максим Сапожков е измежду водачите при осъществяване на начален удар с 21 аса и на обсада с 25 сполучливи блока.

Къде обаче ще продължи кариерата си някогашният диагонал на Монтана, за който към този момент всички волейболни експерти приказват освен в Италия и Русия, а по целия свят.

Отговорът даде старши треньорът на съветския Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов особено във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.
 Пламен Константинов за Локо (Новосибирск) пред Block Out: Тази година се случи нещо “феноменално ”, имаме 7 оперирани състезатели Пламен Константинов за Локо (Новосибирск) пред Block Out: Тази година се случи нещо “феноменално ”, имаме 7 оперирани състезатели
“Максим Сапожков е наш играч и ние сме го отдали чартърен на Верона. Имахме спогодба с Радо (б.р. треньорът на Верона Радостин Стойчев) още в края на предходната година. Имаше едно решение на управлението на клуба ни да бъде предан Сапожков на различен съветски тим чартърен, само че в последна сметка съумях да трансформира визията на управлението и по моя преценка беше по-правилното да го пратим в Италия. Мисля, че това, което се вижда сега и това, което демонстрира, приказва, че е било вярно. Той играе и тренира на напълно друго равнище сега в Италия и това е единствено от изгода. Той израства като играч, вижда се, че пораства с всеки минал мач. Освен, че демонстрира добра игра и положителни числа като цяло, аз виждам и някои елементи и тънкости, които прибавя в играта си, които може да не са забележими за елементарния почитател ”, съобщи Пламен Константинов особено във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.
5  Block Out с Пламен Константинов </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР